Behandelingen

Op deze pagina vindt u informatie over de behandelingen die Tandartspraktijk Koolhaas kan uitvoeren. Veel patiënten vinden het prettig om voor ze een behandeling ondergaan, eerst te weten wat er gaat gebeuren. U kunt hier een overzicht lezen over de diverse aandoeningen die wij kunnen behandelen:

Wortelkanaalbehandeling

Endodontologie staat beter bekend als een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd. Elke tand of kies heeft een of meerdere wortels. In iedere wortel bevinden zich een of meerdere kanalen.
Deze kanalen zijn gevuld met de pulpa, een combinatie van bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze tandpulpa kan door bederf of een lekkende vulling ontstoken raken. Als de tandpulpa eenmaal ontstoken is, zal deze niet meer genezen.

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot, waardoor de ontsteking van de pulpa zich kan uitbreiden naar dit gebied.

Kunstgebit

Lach weer vol zelfvertrouwen met een kunstgebit. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van gebitsprotheses. Onze vakkundige tandarts voorziet u van een hoogwaardig kunstgebit waarbij de natuurlijke uitstraling en het draagcomfort centraal staat.

Wanneer u veelvuldig last heeft van ontstekingen in uw kaak, missende tanden of kiezen of wanneer uw eigen gebit niet meer te repareren is ontwerpt de tandarts een kunstgebit voor u.
Hiermee trachten wij zoveel mogelijk de kauwfunctie en esthetiek te verbeteren.

Bel 0294 – 25 27 14 om een afspraak te maken.

Kronen & Bruggen

De tandarts heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van porseleinen kronen en bruggen. Deze kenmerken zich door een natuurlijk en esthetisch uiterlijk.

Kronen

Bij grote defecten aan een tand, bij te weinig houvast voor een vulling of bij scheve of verkleurde tanden, is het soms niet anders mogelijk dan dat deze worden vervangen door kronen. Het is een absoluut pluspunt om  het aanzien van uw gebit te verbeteren.
Porseleinen kronen worden nadat de tandarts een afdruk heeft gemaakt en een noodkroon erop heeft gezet, door de tandtechnicus helemaal met de hand gemaakt. Wanneer de tandtechnicus hiermee klaar is, wordt de kroon door de tandarts geplaatst.

Bruggen

Een brug is bedoeld als vervanging van één of meer ontbrekende tanden of kiezen. De uiteinden van de brug zijn twee of meer kronen die precies passen op de tanden aan weerszijden van de ontbrekende tanden of kiezen. Het middelste gedeelte van de brug bestaat uit één of meer kunsttanden of kiezen die in de open ruimte komen. U krijgt een brug om beter te kunnen kauwen en om te voorkomen dat andere tanden of kiezen scheef gaan staan.

Klikgebit

Het kan voorkomen dat een gebitsprothese niet goed blijft zitten. De houvast is vaak onvoldoende waardoor uw prothese gaat schuiven en klapperen. De oplossing voor een loszittende prothese kan in sommige gevallen door middel van een rebasing (opvulling van de prothese). Wanneer dit bij u niet helpt, kan een overkappingsprothese de oplossing zijn.

Een overkappingsprothese zit vast door middel van een kliksysteem. In uw kaak worden meerdere implantaten geplaatst. Op de implantaten worden drukknopjes geplaatst. De prothese kunt u vervolgens vastklikken op de knopjes, waarna uw gebit dan stevig vastzit.

Het is mogelijk om de drukknopjes te vervangen door magneetjes. Het voordeel van magneetjes is dat de prothese eenvoudiger uit te nemen is en wordt bijvoorbeeld aangeraden als u reuma of verminderde spierkracht heeft.

Facings

U wilt mooie witte tanden, verlost worden van een spleetje tussen uw tanden of u wilt een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenaamde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein. Voor een facing van composiet maakt de tandarts de facing in één behandeling. Een voordeel is dat over het algemeen minder aan uw tand geslepen hoeft worden. Een nadeel is dat het minder lang meegaat dan een porseleinen facing en dat deze facing sneller verkleurt. Een porseleinen facing wordt, net als een porseleinen kroon, door de tandtechnicus opgebouwd en afgewerkt. De tandtechnicus kan de kleuropbouw, heel precies namaken, waardoor de facing er natuurlijk uitziet.

Gnathologie

Pijn bij het kauwen en pijnlijke kauwspieren worden vaak veroorzaakt door overbelasting van het kaakgewricht en de kauwspieren. Bij een gnathologische behandeling – ook kaakgewrichtsbehandeling genoemd – onderzoeken wij uw kaakklachten en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Een kaakgewrichtsbehandeling helpt bij de volgende klachten:

  • Pijn bij het kauwen
  • Pijn bij kaakgewrichten
  • Pijnlijke of vermoeide kauwspieren
  • Beperkte of scheve mondopening
  • Kaakgewrichtsgeluiden bij het kauwen
  • Tandenknarsen